Ota yhteyttä ×

Tavaraliikenneyrittäjäkoulutus

TAVARALIIKENNEYRITTÄJÄTUTKINTOON VALMENTAVA KOULUTUS

Pakollinen 140 tunnin liikenneyrittäjäkoulutus poistuu 1.7.2018. Trafin järjestämä liikenneyrittäjätutkinto kuitenkin säilyy ja luvanhakijan on edelleen suoritettava se hyväksyttävästi saadakseen tavaraliikenneluvan. Tutkinto on vaativa ja sen hyväksyttävä suorittaminen on vaikeaa, useimmissa tapauksissa jopa mahdotonta, ilman valmentavaa koulutusta. Ja yrittäminen varsinkin on vaikeaa ja riskialtista ilman riittävää osaamista.

 

Kuljetusinstituutin tavaraliikenneyrittäjäkoulutus – lisää osaamispääomaa liikenneyrittäjyyteen

Erinomainen vaihtoehto oman osaamisesi kartuttamiseksi on hakeutua eLYK-kouluttajan, Suomen Kuljetusinstituutin, valmentavaan koulutukseen. Se on kaksitahoinen:

  1. Sähköinen eLYK-oppimisympäristö, jossa voit opiskella vaivattomasti ja omaan tahtiisi tavaraliikenneyrittäjätutkintoon sisältyvät aiheet esimerkiksi kotonasi ilman matkustelua ja työpoissaoloja. eLYK on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Suomen Kuljetusturva Oy:n tuottama laadukas ja helppokäyttöinen oppimisympäristö. Oppimisympäristö on jaettu viiteen eri osioon: perusteet, yritystoiminta, kuljetustoiminta, teknologia ja suoritealat. Kuljetusinstituutti järjestää oppimisympäristön käyttökoulutuksen ennen opiskelun alkua.

 

  1. Vaikeiksi kokemissasi sisällöissä voit lisäksi osallistua Kuljetusinstituutin sähköisen opiskelun tueksi järjestämään opetukseen. Se järjestetään valintasi mukaan joko luokkaopetuksena Kuljetusinstituutissa tai etäopetuksena internetin välityksellä, jolloin voit opiskella vaikka kotisohvallasi.

Vaihtoehtoja on siis useita. Voit opiskella pelkästään eLYK-oppimisympäristössä siihen sisältyvän käyttöopastuksen jälkeen tai osallistua pelkästään valmentavaan lähi- tai etäopetukseen taikka otat varman päälle ja hankit osaamista molempien kanavien kautta. Oma lähtötason osaamisesi ja tavoitteellisuutesi ratkaisee.

 

TAVARALIIKENNEYRITTÄJÄTUTKINTO

Liikenneyrittäjätutkintoja järjestetään jatkossa kahdella paikkakunnalla, Helsingissä ja Oulussa. Tutkintomaksu on 200 euroa. Ennen tutkintoon osallistumista sinun kannattaa varmistaa riittävä osaaminen. Osaamisen testaaminen on kätevintä eLYK-osaamistestin avulla osoitteessa eOpit.fi. Kustannuksia ansionmenetyksineen yhdestä tutkintopäivästä voi tulla useita satoja euroja; tutkintomaksu, työpäivän ansionmenetys sekä matkakustannukset. Hylättyyn tutkintoyritykseen käytetylle rahalle olisi aloittavalle yrittäjälle hyödyllistäkin käyttöä. Ota varman päälle ja varmista eLYK:n ja Kuljetusinstituutin valmennuksen avulla tutkintosi hyväksytty suoritus.

Liikenneyrittäjätutkinto on kaksiosainen ja tutkinnon molemmat osat täytyy suorittaa hyväksytysti, jotta voi saada liikenteestä vastaavan henkilön pätevyyden. Tutkinnon toisessa osassa saa olla apuna Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tavaraliikenneyrittäjäkirja, johon myös eLYK-oppimisympäristö perustuu. Tavaraliikenneyrittäjäkirja Liikenne- ja viestintäministeriön tukema teos, joka kattaa tavaraliikenteen liikenteenharjoittaja-asetuksen kaikki aihealueet.

Kysy lisää:

Erkki Heiskanen, erkki.heiskanen@kuljetusinstituutti.fi, 044 782 6001

Pia Harle, pia.harle@kuljetusinstituutti.fi, 044 782 6000

Alla olevasta linkistä löytyvät tutkintojen ajankohdat ja ilmoittautumiskaavake tutkintoon.
https://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/liikenneyrittajakoulutus/tavaraliikenteen_yrittajakoulutus